Sotiesimama's Blog

Just another WordPress.com weblog

Coincidență sau Predestinare? iulie 18, 2013

În viață mi s-au întâmplat multe lucruri ciudate. Pe unele le-am clasat la categoria „coincidențe” altele la „noroc chior” și altele la „semne de la Dumnezeu”.

Ieri am avut onoarea să particip la o emisiune radio, înregistrată, pentru RVS. Am mers… slab pregătită și foarte obosită. Îmi părea rău și îmi era  teamă că prezența mea va fi un eșec. Știam că va trebui să fac o recomandare și îmi fusese foarte greu să aleg pentru că mi se oferiseră multe opțiuni. Eu mă pierd câteva momente în fața opțiunilor. Dar apoi mi s-a părut că mi-a venit în minte recomandarea perfectă. Discuția era despre cărți și am vrut ca recomandarea mea să nu se îndepărteze prea mult. Elefant.ro era prea comercial și deja arhi-cunoscut. Mi-am amintit că acum vreo 2 luni am văzut pe vitrina unui geam o reclamă alb-negru, un print A4, spălat de ploaie și prăfuit, din care mi-a sărit în față cuvântul „ANTICARIAT”. Bacăul duce lipă de anticariate, asta e părerea mea! Dar, hei, am locuit în centrul vechi al Brașovului și acolo anticariatele sunt la tot pasul. Deci am văzut o reclamă, demnă de un anticariat, pentru că purta „patina” timpului petrecut pe geamul magazinului. Am tot repetat în minte să nu uit „buchiniști punct ro, buchiniști punct ro…”. Adică buchinisti.ro. Am intrat, am vizitat și am ieșit propunându-mi să le vizitez sediul. Dar n-am mai ajuns. Și mai trec pe lângă vitrină. Îmi arunc ochii și reclama e tot acolo. Mă întreb câtă lume o mai observă?

Eu i-am recomandat pentru că iubesc cărtile și în Brașov îmi plăcea mult să intru în anticariate. Atât cele de obiecte, cât și cele de cărți. Obiecte nu mi-am cumpărat niciodată deși am fost cu mâna pe un evantai la un moment dat. Îmi lipseau 5 lei. Când m-am întros cu banii tocmai se dăduse. Dar cărți… Cărți mi-am luat… câteva. Nu tone, nu una. Câteva. Și cred că prima dată și multe din celelate dăți am intrat căutând operele lui Sven Hassel.

Astăzi am participat la celebrarea unei „nunți de aur”. Grozavă petrecere! M-a făcut să vreu și eu să ajung așa. Și stând la masă, nici nu mai știu de la ce a pornit discuția, un domn pomenește că el se ocupă cu cărți… cărți vechi. Și în timp ce eu spuneam că e o coincidență mare că eu am recomandat un site zilele trecute soția domnului îmi intinde o carte de vizită. Mi-a sărit în ochi prima dată cuvântul „anticar”. Apoi trăgând cartea de vizită mai aproape văd scris sus : WWW.BUCHINISTI.RO

Mi-a stat în minte toată ziua cuvântul predestinare. Întâmplarea asta nu e o coincidență! E predestinare!

Și dacă nu l-ați citit pe Sven Hassel vă recomand din tot sufletul să o faceți. Eu după prima carte am umblat prin biblioteci și anticariate ca să îi citesc toate operele. Eu am început cu Gestapo și Monte Cassino dar nu m-am mai putut opri.

Atunci când mi se pare nedrept de frig afară sau am stat flămândă jumătate de zi îmi amintesc de cărțile lui Sven și îmi trec toate. Acum v-am făcut curioși?

LATER EDIT. După ce am scris o ciornă am tot stat și m-am gândit…
Mulțumesc Ancăi pentru oportunitate!
Și mulțumesc bunului Dumnezeu care în ultima vreme m-a înconjurat de oameni frumoși și buni! Oameni care îmi dau curaj, m-au inspirat sau mi-au dat motive să zâmbesc sincer, nu din politețe.

Reclame
 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s