Sotiesimama's Blog

Just another WordPress.com weblog

Povestea Nescrisă aprilie 8, 2013

Văzusem multe ( cărți) la viața mea, dar o carte cu o poveste nescrisă nu văzusem. Imediat ce am văzut-o mi-am dorit-o dar am așteptat până să o cumpăr pentru că prețul mi se părea mare. „Răbdarea e o virtute”, da, chiar e!

Eu mi-o doream nu doar pentru că mi se părea ceva rar ci și ceva util în stimularea gândirii, a imaginației și a comunicării părinte-copil.

Spre exemplu Balaurul se tot învârtea fericit că avem o carte nouă și îl vedeam cum așteaptă să i-o citesc. I-am spus că e o carte diferită, specială și să se uite atent la ea să îmi spună ce o face diferită. S-a uitat și s-a grăbit să îmi spună că „e cu animale”. Așa că i-am înșiruit alte cărți cu animale pe care noi le-am citit împreună. Și pentru că părea să nu se prindă i-am zis pe un ton neutru ( ca să nu îl ajut prea mult): „Dacă nu îți dai seama ce o face diferită nu ți-o citesc.”. Zbang!  „Nu are cuvinte!!!” a răspuns micuțul meu balaur deștept. I-am explicat conceptul și am început să ne scriem singuri povestea. Mai întâi ne-am uitat la personaje și le-am ales nume pe măsură. Nu vă gândiți că e ușor și chiar vă sfătuiesc să încercați să scoate niște nume de la un băiețel de 4 ani juma’. Pe păsăroi îl cheamă „Colț de Horn” :)). Iar la un moment dat iepurele cu nume blând, Puf, vine cu un fierăstrău să își ia înapoi banii dați cu camătă lui Colț de Horn și îi taie o aripă pentru că nu a avut să îi dea dobânda.

GLUMESC! Aș și vrut să văd ce față ați făcut unii dintre voi. :))

Și dacă voi „aflați” ce sunt creaturile acelea mici și transparente ascunse prin poveste așteptăm răspunsul. Noi nu știm încă.

Practic în carte sunt doar imagini, fără nici un cuvințel și copilul, dacă e suficient de mare, își poate scrie singur propria poveste. Singurul punct de pornire e un nume: Milli-Mo. Cartea se numește Milli-Mo & Friends iar noi, din grabă, neatenție, sau doar pentru că am putut am atribuit numele Milli-Mo ursulețului cu fundiță, nu păsăroilui cu bască care pare, totuși, să fie cheia poveștii. Desigur că pentru voi păsăroiul poate fi o vrăbiuță cochetă, sau o mierlă vorbăreață, orice vă place vouă mai mult. Noi ne-am imaginat că e un păsăroi cochet cu vreo bască roz de la raionul de băieți de la H&M ( cât de metrosexual, nu?).

Dar ca să nu vă influențez poveștile încă nescrise vă las cu imaginile.

IMG_0564IMG_0565IMG_0566IMG_0567IMG_0569IMG_0570IMG_0572

Acum vine partea cea interesantă. Cartea o puteți găsi în magazinele H&M printre fundițele și băscuțele cochete care se vând acolo pentru prietenii umani ai lui Milli-Mo. Eu am cumpărat-o la câteva săptămâni după ce am descoperit-o cu o reducere de 75%, sau la un sfert din preț. Oricum un „deal” bun așa că nu fiți cârcotași cu cele câteva pagini super pixelate care par că le-ați printat voi acasă și au ieșit nașpa că le-ați mărit. ;)

Fugiți să cumpărați cartea ca să vă scrieți, rescrieți, cu roz, verde, mov sau albastru, în română sau engleză, propria versiune a poveștii Milli-Mo  & Friends.

Reclame
 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s