Sotiesimama's Blog

Just another WordPress.com weblog

Wise men say…Play! februarie 13, 2013

Ați auzit vreodată expresii precum: „Să dormi cu burta pe carte.” sau „Să mănânci cartea până mâine!” ? Ei bine, eu m-am gândit să abordez și altfel procesul de învățare. Totul a început cu o prăjitură cu răvaș ( fortune cookie)  cumpărată de la mall cu 2 lei ( DOI lei una bucată mică) și adusă Balaurului. Evident că i-a plăcut totul la ea. Hârtiuța mică, textul încurajator și nu în ultimul rând prăjiturica maxim de crănțănicioasă. Așa mi-a venit o idee. Eu oricum îl obișnuisem deja cu expresii înțelepte în engleză pe care chiar le folosim la nevoie cum ar fi: „An apple a day keeps the doctor away.” sau „Keep your eyes on the prise.” pe care i le traduc, i le explic și le aplic.

Așa mi-a venit ideea de a îmbina plăcerea mea de a găti cu interesul lui de a mânca ceva bun și de învăța ceva nou. M-am documentat, am printat răvașele cu texte adaptate ( la care am muncit o grămadă) m-am pregătit și cu ajutorul Dauriei am pornit la treabă.

Nu ne-au ieșit PERFECTE dar au ieșit delicioase și și-au servit scopul. A fost distractiv să le facem, să le desfacem, să le citim și să le împărțim :D.

Faptul că mi-a fost greu cu răvașele mi-a dat o idee. Zilele astea când facem din nou prăjiturele cu răvașe am să salvez hârtia și s-o împart cu voi. Nu vor fi tocmai texte clasice de răvașe chinezești, dar puteți încerca și asta, ci vor fi expresii utile în îmblânzirea de balauri sau suflat vânt în aripi la o zânuță mică. :)

DSCN5728

DSCN5723

Reclame
 

6 Responses to “Wise men say…Play!”

 1. Irina Bruma Says:

  Noi am si gustat si am primit si frumos mesaj ;, bun, bun …

 2. tagore6699 Says:

  Dintre toate mesajele, cea a lui Einstein mi se pare cea mai înțeleaptă pentru copii.

  • sotiesimama Says:

   Mie și „Întunericul îți e prieten.” mi-a plăcut. Am auzit-o într-un desene. Se referea la faptul că uneori, când trebuie să te ascunzi sau să treci nevăzut, întunericul te poate ajuta. Pentru copii cu frica de întuneric poate fi de ajutor cred. Și cea cu „Părinții îți sunt prieteni. Prietenii sunt egali.” am vrut să ajungă în creierașul lui pentru că încerc să îl educ nu să îl conduc pe Balaur. :D

   • tagore6699 Says:

    Copii nu se tem de întuneric! Adulții îi sperie cu întunericul și cu balaurii…ca să-i poată controla mai bine. Plus că mint de rup (mici minciuni nevinovate, zic ei!), tot ca să-i țină-n frâu.

   • sotiesimama Says:

    Așa e! Spre exemplu Balaurului i-a insuflat frică de întuneric soacra mea. Ca să nu plece de lângă ea, din bucătărie îi tot spunea: Nu te du acolo mamaie că e noapte!”. O vreme Balaurului i-a fost frică de noapte, nu și de întuneric, apoi le-a corelat. Cât despre minciuni eu nu le folosesc în educația lor. L-am mințit o dată sau de 2 ori că nu s-a putut scana vreo jucărie scumpă la casa de marcat. Apoi am observat că și înțelegea că nu o puteam cumpăra și am renunțat. Uneori îi mai ofeream alternativa în ceva dulce și îi spuneam că poate alege un singur lucru. Se conforma. Nu știu dacă asta cu alternativa e o metodă mai bună, dar nu e o minciună. :D

 3. AndreeaG Says:

  Si wise women say: sa fi sanatoasa, frumoasa doamna!
  Vrem reteta de prajiturele! :)


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s